Získávání a ošetřování mléka /

Vzhledem k významu správného dojení na zvyšování mléčné užitkovosti krav popisuje příručka přístupným způsobem jednotlivé pracovní postupy při přípravě i vlastním dojení. Kromě ručního dojení zabývá se podrobně technologií dojení strojem, údržbou a čištěním dojicích aparátů. Zmiňuje se o nejčastější...

Celý popis

Hlavní autor: Suchánek, Bohumil, 1925-2008
Médium: Kniha
Jazyk: Česky
Vydáno: Praha : SZN, 1964
Vydání: 1. vyd.
Edice: Živočišná výroba
Štítky: Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
Shrnutí: Vzhledem k významu správného dojení na zvyšování mléčné užitkovosti krav popisuje příručka přístupným způsobem jednotlivé pracovní postupy při přípravě i vlastním dojení. Kromě ručního dojení zabývá se podrobně technologií dojení strojem, údržbou a čištěním dojicích aparátů. Zmiňuje se o nejčastějších onemocněních vemene, ošetřování a uchovávání mléka.
Popis jednotky: Vyd. ve spolupráci s MZLVH
S il. a fot. v textu
Obálka: Miroslav Rada a Přemysl Pospíšil
7000 výt.
Příloha: Hygiena ženy pracující v zemědělství.
Fyzický popis: 105, [4] s. ; 8°