Získávání a ošetřování mléka /
Vzhledem k významu správného dojení na zvyšování mléčné užitkovosti krav popisuje příručka přístupným způsobem jednotlivé pracovní postupy při přípravě i vlastním dojení. Kromě ručního dojení zabývá se podrobně technologií dojení strojem, údržbou a čištěním dojicích aparátů. Zmiňuje se o nejčastější...
Hlavní autor: | Suchánek, Bohumil, 1925-2008 |
---|---|
Médium: | Kniha |
Jazyk: | Česky |
Vydáno: |
Praha :
SZN,
1964
|
Vydání: | 1. vyd. |
Edice: |
Živočišná výroba
|
Štítky: |
Přidat štítek
Žádné štítky neexistují, buďte první, kdo přidá svůj vlastní štítek!
|
Shrnutí: |
Vzhledem k významu správného dojení na zvyšování mléčné užitkovosti krav popisuje příručka přístupným způsobem jednotlivé pracovní postupy při přípravě i vlastním dojení. Kromě ručního dojení zabývá se podrobně technologií dojení strojem, údržbou a čištěním dojicích aparátů. Zmiňuje se o nejčastějších onemocněních vemene, ošetřování a uchovávání mléka. |
---|---|
Popis jednotky: |
Vyd. ve spolupráci s MZLVH S il. a fot. v textu Obálka: Miroslav Rada a Přemysl Pospíšil 7000 výt. Příloha: Hygiena ženy pracující v zemědělství. |
Fyzický popis: |
105, [4] s. ; 8° |